Wegwerphandschoenen – Twee lagen versus enkele laag

Wegwerphandschoenen – Twee lagen versus enkele laag

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen – Twee lagen versus enkele laag

Wegwerphandschoenen zijn een soort medische handschoenen die zijn gemaakt van synthetische latex of plastic materialen. Dit soort handschoenen hebben veel toepassingen in de medische industrie en kunnen ook voor thuisgebruik worden gebruikt. Medische handschoenen worden voornamelijk gebruikt tijdens chirurgische ingrepen en andere medische tests om kruisbesmetting tussen medische professionals en patiënten tijdens het samenwerken te voorkomen. Wegwerphandschoenen, zoals de naam al doet vermoeden, worden vroeger na gebruik weggegooid en zijn daarom volledig biologisch afbreekbaar. Hoewel wegwerphandschoenen de laatste tijd erg populair zijn geworden, is het belangrijk op te merken dat niet alle wegwerphandschoenen biologisch afbreekbaar zijn en niet ter beschikking moeten worden gesteld als blijkt dat ze sporen van bloed of ziekteverwekkende ziekteverwekkers bevatten.

Wegwerphandschoenen helpen kruisbesmetting tussen gezondheidswerkers, zoals verpleegsters en artsen, te voorkomen, waardoor infecties worden voorkomen die zich naar andere patiënten kunnen verspreiden. CleanProduct.nl Wegwerphandschoenen kopen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar om uit te kiezen bij het kopen van wegwerphandschoenen. Tot de meest populaire soorten wegwerphandschoenen behoren:

o Latex handschoenen. Deze soorten wegwerphandschoenen zijn er in verschillende diktes, stijlen en ontwerpen voor verschillende beoogde doeleinden. Ze worden meestal gebruikt ter bescherming tegen het morsen van bloed of lichaamsvloeistoffen. Wegwerphandschoenen die speciaal zijn ontworpen met het oog op handbescherming, worden bloedhandschoenen genoemd. Deze handschoenen zijn meestal dik genoeg en hebben voldoende dikke stiksels om scheuren tijdens het hanteren te voorkomen, terwijl ze voldoende vulling bieden voor comfort. Een nadeel van latexhandschoenen is echter dat ze alleen koude temperaturen aankunnen en niet bestand zijn tegen hoge temperaturen.

o Linnen handschoenen. Dit soort wegwerphandschoenen wordt meestal gebruikt om de handen te beschermen tegen irriterende stoffen zoals chemicaliën, oliën en zweet. Omdat dit soort handschoenen nat worden door de aanwezigheid van chemicaliën en zweet, kunnen er lekke banden ontstaan en dit kan voor de meeste mensen irriterend zijn. Linnen handschoenen kunnen ook droge handen veroorzaken, wat ook irriterend kan zijn.

o Katoenen handschoenopties. Katoenen handschoenen met synthetische vulling zijn ideaal voor degenen die geen volledige bescherming tegen lekrijden nodig hebben. Katoenen handschoenen bieden een comfortabelere pasvorm en zijn wellicht geschikter voor dagelijks gebruik dan sommige andere beschikbare soorten handschoenen.

Twee lagen dragen. Medische wegwerphandschoenen, of ze nu bedoeld zijn voor eenmalig gebruik of voor dubbele handschoenen, zijn erg handig als het gaat om het beschermen van de drager tegen stoffen die schadelijk kunnen zijn. Medische wegwerphandschoenen zoals nitril of polyurethaanlatex kunnen beschermen tegen chemicaliën en bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Handschoenen met één laag kunnen echter een betere keuze zijn voor degenen die chemicaliën en oplossingen gebruiken om apparatuur te reinigen en te steriliseren. Het dragen van twee lagen verkleint het risico op blootstelling aan chemicaliën.

Voor meer informatie klik je hier: CleanProduct.nl

Comments are closed.