De gevaren en voordelen van chiptuning

De gevaren en voordelen van chiptuning

ChipTuning Voordelen van Chipperformance  Elektronische regeleenheden, of ECU’s, zijn een zeer populair onderwerp geworden bij het tunen van auto’s. Veel tuners gebruiken Ecus om hun ritten te verfijnen. Met de vooruitgang in de chiptechnologie is chiptuning een veel nauwkeurigere wetenschap geworden. Is chiptuning slecht voor uw auto?

Het belangrijkste voordeel van chiptuning is dat het ervoor kan zorgen dat een hele auto beter samenwerkt. ECU’s zijn software waarmee de computer de motor kan vertellen wat hij moet doen op basis van vooraf ingestelde parameters. Door één klein ding te veranderen, kan de motor nu tien verschillende taken uitvoeren die voorheen onmogelijk waren. Als u een echte enthousiast bent, kunt u mogelijk het ware potentieel van uw voertuig ontgrendelen door zijn ECU aan te passen. Als u uw auto echter alleen afstemt op rijcomfort, kunt u hem waarschijnlijk het beste op de standaardinstellingen laten staan.

Een ander voordeel van chiptuning is dat het veel veiliger is dan traditionele mechanische tuning.

Traditionele mechanische afstemming omvat snijbewegingen en veranderende belastingen en drukken in het verbrandingsgebied. Vaak heeft de persoon die dit doet geen idee wat hij doet en zijn er veel gevallen van catastrofale explosies in het brandstofsysteem. Ook zijn er nog steeds problemen met het verwisselen van injectoren en slangen omdat het gebruikte materiaal zo dik is en de aanpassingen zo lang duren om op te warmen en af te koelen. Dus hoewel chiptuning aanzienlijke vermogenswinsten oplevert, zijn er toch enkele risico’s aan verbonden.

Sommige mensen beweren dat chiptuning niet veilig genoeg is omdat het het verbrandingsproces verandert.

Hoewel sommige wijzigingen waarschijnlijk het brandstofverbruik zullen verhogen, zijn ze buitengewoon gevaarlijk en kunnen ze onmiddellijk letsel of zelfs de dood tot gevolg hebben. Het grootste gevaar van chiptuning is als je onervaren bent en bochten afsnijdt. Dit is de reden waarom de meeste verzekeringsmaatschappijen mechanische motortuning niet dekken, omdat dit als een onveilige praktijk wordt beschouwd. Het is niet gegarandeerd dat u niet in bochten zakt en een ongeval veroorzaakt, maar de meeste mensen zijn erg voorzichtig bij het werken aan hun auto en laten gekwalificeerde monteurs het werk doen.

De enige keer dat u zich zorgen moet maken over uw auto, is als deze plotseling vreemde geluiden begint te maken. In deze gevallen moet u een nieuwe chip- of klepafstelling vermoeden. Als de geluiden aanhouden nadat u de olie hebt ververst of de motor hebt schoongemaakt, loopt de motor nog steeds niet zoals het hoort, dan heeft uw voertuig waarschijnlijk te maken met nieuwe chip- of klepafstellingen.

Hoewel de kleine voordelen van chiptuning van de motor de moeite waard zijn, zijn er veel gevaren aan verbonden. Als u besluit om deze route te gaan, zorg er dan voor dat u alles terugzet voordat u de voordelen begint te zien. Denk eraan om altijd een veiligheidsgordel te dragen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Chiptuning is een zeer interessant onderwerp, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u grote winsten creëren, maar zeer reële risico’s.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl

Comments are closed.