Chip Tuning – een gids voor eerste tuneratoren

Chip Tuning – een gids voor eerste tuneratoren

Chip Tuning is het wijzigen of modificeren van een uitwisbare programmeerbare lees alleen geheugenchip die typisch wordt aangetroffen in een elektronische besturingseenheid van auto’s of andere voertuigen om betere prestaties te bereiken, of het nu beter is, of het nu beter is met de uitstoot van brandstofverbruik, of zelfs meer vermogen. De wijziging wijzigt de software en instructies die op de chip zijn uiteengezet, waarmee de computer deze gewijzigde instellingen kan interpreteren, wat resulteert in verbeterde prestaties en gewijzigde emissies. Het wordt gedaan door de analoge signaalprocessor (CPU) van het voertuig aan te passen die de spanning en huidige bedieningselementen in de CPU en de communicatiepoort wijzigt. Kortom, de tuner gebruikt elektronische apparaten en microprocessors om de prestaties van een computer te wijzigen.

Het proces lijkt veel op die van een computer die zijn besturingssystemen probeert te optimaliseren met behulp van een ander type softwareprogramma; Het doet dit door de chips en de bedradingsharnassen die zijn bevestigd te veranderen of de besturingsmodule van het voertuig te vormen. Wat dit betekent, is dat de fabrikant van het voertuig niet weet dat het voertuig enige aftuning van de chip heeft gehad en, omdat het technisch gezien een productiefout niet wordt beschouwd, zal het niet resulteren in een terugroeping of onderworpen zijn aan emissies of een aansprakelijkheid van de garantie.

Sommige gemeenschappelijke voorbeelden van dit type chip-afstemming omvatten dingen zoals het verlengen van de levensduur van de motor, het optimaliseren van brandstofinjectie, het verminderen van de motorgeluid, of het verbeteren van de prestaties van het voertuig. De meeste eigenaren van het voertuig, en zelfs sommige voertuigfabrikanten, zijn echter verrassend om erachter te komen dat hun voertuig ooit op welke manier dan ook was gewijzigd. Ze hebben vaak geen idee dat dit zelfs heeft plaatsgevonden totdat ze de monteur krijgen om het voertuig voor hen te inspecteren.

In dit geval kunnen ze besluiten om het voertuig te laten inspecteren op emissies die ook door een buitenbron zijn.

De reden dat voertuigbezitters zo verrast zijn wanneer ze ontdekken dat hun voertuig elk type toegevoegde belasting heeft geplaatst, is dat het nooit zo bedoeld was. Wanneer u extra belasting op een auto of vrachtwagen installeert, veroorzaakt deze stress op de motor die componenten zoals motoren, alternators, fans en meer kan slijten. Het toegevoegde gewicht zorgt ervoor dat de olie en het water in cirkels worden geduwd, waardoor wrijving en hittebeschadiging aan gevoelige delen zoals lagers, afdichtingen en kleppen creëren. Wanneer dit gebeurt, kunnen de prestaties van de motor afnemen, en de waarschijnlijkheid van het hebben van een motorvuur kan toenemen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor alle soorten prestaties van alle soorten. Het wordt motorafstemming genoemd, wat betreft het verwijderen van ongewenste of onnodige belasting uit uw voertuig. Het is gedaan door onderhoudstaken uit te voeren die de neiging hebben te worden verwaarloosd door de meeste voertuigbezitters. De meest voorkomende diensten die tijdens dit proces worden uitgevoerd, zijn tune-ups, motordiagnostiek en olie- en luchtregelingsveranderingen.

Motor afstemmingsdiensten duren meestal slechts een paar uur tot een dag, afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden, maar de effecten kunnen permanent zijn!

Wanneer u deze services uitvoert, verhoogt u de prestaties van de motor enorm, wat een toename van paardenkracht als brandstofverbruik betekent. Aangezien de meeste voertuigbezitters deze diensten niet regelmatig uitvoeren, realiseren ze zich niet precies hoeveel beter hun auto’s voelen zodra ze zijn gereviseerd. Ze genieten van een boost in macht, een beter brandstofverbruik en minder frequente onderhoudseisen. Niet alleen dat, omdat de motorbesturingseenheid (ECU) is geprogrammeerd om te reageren op de belasting die door de motor is geplaatst, alle onnodige of onnodige functies zijn uitgeschakeld, die het leven van de motor in de loop van de tijd drastisch verbetert. U kunt ook geld besparen door brandstofinjected model te kopen, aangezien het brandstofverbruik door de uitlaat is gebleken om veel efficiënter te zijn dan andere modellen.

Klik hier voor meer informatiehttps://www.chipperformance.nl/ 

Comments are closed.